måndag 30 november 2015

Rostad pumpa med bulgursallad och guacamole





Här spelar pumpan huvudrollen och lyfts fram av bulgursallad och guacamole.

2 portioner

  • ½ butternutpumpa (helst den övre halvan som är kärnfri, spara resten till exempelvis en soppa)
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gremolata

  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finskuren bladpersilja
  • skalet av ½ citron - finhackat

Bulgursallad

  • 1 dl bulgur
  • ½ tunt skivad rödlök
  • 1 morot i tunna strimlor
  • 1 klyfta vitkål (ca 200 g)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk citronsaft

Guacamole med yoghurt

  • 1 avokado
  • rivet skal och saft av ½ lime
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • chiliflakes

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär pumpan i stora bitar. Lägg pumpan i en ugnsform och ringla olja över. Salta och peppra och baka pumpan mitt i ugnen tills den är mjuk (ca 20 minuter). När 10 minuter återstår strör du över gremolatan och bakar klart i ugnen.
  3. Mosa samman guacamolen och låt den stå i kylen fram till serveringen.
  4. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av om inte allt vatten kokat in.
  5. Kör vitkålen i matberedaren till ett fint hack. Fräs vitkål, morötter och rödlök i olivolja. Blanda ner bulgur och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  6. Servera pumpan med den varma bulgursalladen och guacamolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar