Här spelar pumpan huvudrollen och lyfts fram av bulgursallad och guacamole.
2 portioner
- ½ butternutpumpa (helst den övre halvan som är kärnfri, spara resten till exempelvis en soppa)
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gremolata
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk finskuren bladpersilja
- skalet av ½ citron - finhackat
Bulgursallad
- 1 dl bulgur
- ½ tunt skivad rödlök
- 1 morot i tunna strimlor
- 1 klyfta vitkål (ca 200 g)
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk citronsaft
Guacamole med yoghurt
- 1 avokado
- rivet skal och saft av ½ lime
- 1 dl turkisk yoghurt
- salt
- chiliflakes
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär pumpan i stora bitar. Lägg pumpan i en ugnsform och ringla olja över. Salta och peppra och baka pumpan mitt i ugnen tills den är mjuk (ca 20 minuter). När 10 minuter återstår strör du över gremolatan och bakar klart i ugnen.
- Mosa samman guacamolen och låt den stå i kylen fram till serveringen.
- Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av om inte allt vatten kokat in.
- Kör vitkålen i matberedaren till ett fint hack. Fräs vitkål, morötter och rödlök i olivolja. Blanda ner bulgur och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Servera pumpan med den varma bulgursalladen och guacamolen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar