söndag 15 november 2015

Kryddig fläskgryta




Grytbitar av fläskkött får här mycket smak av bland annat dijonsenap, ättiksgurka och oliver. Servera grytan med potatismos eller ris.

3 portioner

  • 4 hg putsade grytbitar av fläskkött
  • 1 fint hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk timjansblad
  • maizena att reda av med
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 15 kärnfria kalamataoliver, halverade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i
  • finskuren bladpersilja

Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i grytbitarna och fortsätt steka en stund. Salta och peppra.
  2. Tillsätt fond, vin och vatten. Låt grytan koka cirka 20 minuter.
  3. Tillsätt timjansblad, ättiksgurka, oliver, dijonsenap och grädde. Koka upp och red av med maizena om du vill ha såsen lite tjockare. Låt grytan koka ihop utan lock.
  4. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
  5. Strö lite finskuren bladpersilja över grytan före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar