Grytbitar av fläskkött får här mycket smak av bland annat dijonsenap, ättiksgurka och oliver. Servera grytan med potatismos eller ris.
3 portioner
- 4 hg putsade grytbitar av fläskkött
- 1 fint hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- ½ dl vispgrädde
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk timjansblad
- maizena att reda av med
- 2 msk hackad ättiksgurka
- 15 kärnfria kalamataoliver, halverade
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
- finskuren bladpersilja
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i grytbitarna och fortsätt steka en stund. Salta och peppra.
- Tillsätt fond, vin och vatten. Låt grytan koka cirka 20 minuter.
- Tillsätt timjansblad, ättiksgurka, oliver, dijonsenap och grädde. Koka upp och red av med maizena om du vill ha såsen lite tjockare. Låt grytan koka ihop utan lock.
- Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
- Strö lite finskuren bladpersilja över grytan före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar