Skinn- och benfri laxfilé tillsammans med pastagratäng är en kombination som alltid går hem!
5 portioner
- 800 g laxfilé, skinn- och benfri (gärna med den tunnare slaksidan bortskuren)
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk smält smör
- ½ msk kallpressad rapsolja
- 1 dl hackade hasselnötter
- 2½ dl mellangrädde
- rivet skal och saften av ½ citron
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1½ dl riven lagrad ost
Pastagratäng:
- 500 g pasta (färsk eller torkad)
- 300 g fryst bladspenat
- 500 g keso
- 1 dl mjölk
- salt och nymalen svartpeppar
- lite riven muskotnöt
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 3 dl riven lagrad ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Tina spenaten och krama ur vattnet
- Rör ihop spenat, keso, mjölk, salt, peppar, muskot och vitlök. Blanda alltsammans med pastan.
- Lägg i en smord ugnsform och strö över ost.
- Gratinera mitt i ugnen cirka 30 minuter.
- Salta och peppra laxfilén. Pensla ovansidan av fisken med smält smör blandat med rapsoljan.
- Blanda grädde, citron vitlök och ost i en ugnsform. Lägg i fisken och strö över nötterna.
- Stek fisken i mitten av ugnen cirka 20 minuter tillsammans med pastagratängen (använd gärna termometer och kontrollera att fisken är 50-56 grader i mitten beroende på om du vill ha fisken helt genomstekt eller inte).
- Servera lax och pastagratäng tillsammans med en grönsallad och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar