Låt torsken rimma en stund i saltlag så blir den lite fastare och skivig när du ugnsbakat den.
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskrygg utan skinn
- ½ l vatten
- ½ dl salt
- nymalen svartpeppar
- lite kallpressad rapsolja till ugnsformen
Svartkål
- 100 g svartkål
- ½ finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1½ dl grädde
- ½ dl torrt vitt vin
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl riven lagrad ost
- kallpressad rapsolja att fräsa i
Gör så här:
- Blanda salt och vatten till rimlagen så att saltet löser sig. Lägg i torsken som du delat i två portionsbitar. Låt rimma i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
- Ta upp och torka av torsken. Lägg den i en smord ugnsform. Mal över svartpeppar och ställ in formen mitt i ugnen. Baka ca 15 minuter tills innertemperaturen är 47 grader.
- Skölj svartkålen noga och skär bort mittnerven. Dela i mindre bitar.
- Fräs lök, vitlök och svartkål i rapsolja tills kålen faller ihop. Häll över grädde och koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt vinet och koka ytterligare ett par minuter. Riv i ost och smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken på en bädd av svartkål tillsammans med potatispuré eller pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar