lördag 28 november 2015

Torskrygg med svartkål




Låt torsken rimma en stund i saltlag så blir den lite fastare och skivig när du ugnsbakat den.

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskrygg utan skinn
  • ½ l vatten
  • ½ dl salt
  • nymalen svartpeppar
  • lite kallpressad rapsolja till ugnsformen


Svartkål

  • 100 g svartkål
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1½ dl grädde
  • ½ dl torrt vitt vin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost
  • kallpressad rapsolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Blanda salt och vatten till rimlagen så att saltet löser sig. Lägg i torsken som du delat i två portionsbitar. Låt rimma i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Ta upp och torka av torsken. Lägg den i en smord ugnsform. Mal över svartpeppar och ställ in formen mitt i ugnen. Baka ca 15 minuter tills innertemperaturen är 47 grader.
  3. Skölj svartkålen noga och skär bort mittnerven. Dela i mindre bitar.
  4. Fräs lök, vitlök och svartkål i rapsolja tills kålen faller ihop. Häll över grädde och koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt vinet och koka ytterligare ett par minuter. Riv i ost och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken på en bädd av svartkål tillsammans med  potatispuré eller pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar