Pasta kan varieras och är en utmärkt bas till en vegetarisk måndagsrätt.
2 portioner
- 250 g färsk pappardelle
- 200 g färska skogschampinjoner
- ½ aubergine
- 1 vitlöksklyfta i tunna skivor
- rivet skal från ½ citron
- ½ dl grovt hackade hasselnötter
- 1 msk olivolja
- 1 msk hackad bladpersilja
- 2 msk nyriven parmesan
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva champinjonerna och tärna auberginen.
- Stek svamp och aubergine i olivolja tills de få färg. Blanda till sist ner nötterna och vitlöken.
- Blanda alltsammans med pastan. Smaksätt med citronskal, salt och svartpeppar.
- Lägg upp på varma tallrikar och toppa med persilja och riven parmesan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar