måndag 23 november 2015

Vegopasta med champinjoner och aubergine





Pasta kan varieras och är en utmärkt bas till en vegetarisk måndagsrätt.

2 portioner

  • 250 g färsk pappardelle
  • 200 g färska skogschampinjoner
  • ½ aubergine
  • 1 vitlöksklyfta i tunna skivor
  • rivet skal från ½ citron
  • ½ dl grovt hackade hasselnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk nyriven parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva champinjonerna och tärna auberginen.
  3. Stek svamp och aubergine i olivolja tills de få färg. Blanda till sist ner nötterna och vitlöken.
  4. Blanda alltsammans med pastan. Smaksätt med citronskal, salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med persilja och riven parmesan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar