En julvariant på mina hallongrottor. Konsistensen påverkas lite av saffran, grottorna blir något sprödare än vanligt.
Ingredienser till ca 30 kakor
- 1½ dl socker
- 1½ tsk bakpulver
- 4½ dl vetemjöl
- 1 dl marsanpulver för kokning
- 250 g rumsvarmt smör
- 1 påse saffran
Fyllning
- l dl blåbärssylt
Blåbärssylt och saffran i hett vatten |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och ställ 30 små pappersformar på en plåt.
- Lös upp saffran i 1 msk kokande vatten.
- Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg.
- Rulla degen till en längd och dela den i 30 bitar. Forma bitarna till kulor och lägg dem i formarna. Gör en ordentlig fördjupning med tummen mitt i kakorna och fyll med en klick sylt.
- Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.
- Pudra kakorna med lite florsocker vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar