torsdag 26 november 2015

Saffransgrottor med blåbär




En julvariant på mina hallongrottor. Konsistensen påverkas lite av saffran, grottorna blir något sprödare än vanligt.

Ingredienser till ca 30 kakor

  • 1½ dl socker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver för kokning
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 påse saffran

Fyllning

  • l dl blåbärssylt

Blåbärssylt och saffran i hett vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ 30 små pappersformar på en plåt.
  2. Lös upp saffran i 1 msk kokande vatten.
  3. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg.
  4. Rulla degen till en längd och dela den i 30 bitar. Forma bitarna till kulor och lägg dem i formarna. Gör en ordentlig fördjupning med tummen mitt i kakorna och fyll med en klick sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.
  6. Pudra kakorna med lite florsocker vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar