tisdag 24 november 2015

Fiskbiffar med provencalska örter





Goda fiskbitar kryddade med  provencalska örter. Servera biffarna med senapsyoghurt och ett gott potatismos. Blanda olika fisksorter, t. ex. hälften lax och hälften vit fisk.

4 portioner

  • 6 hg fiskfilé
  • 2 äggvitor
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ pkt frysta provencalska örter
  • salt och vitpeppar
  • olja att steka i


Senapsyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk skånsk senap
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Kontrollera att fiskfilén är helt benfri. Dela fisken i mindre bitar.
  2. Lägg fisken i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, äggvitor och kryddor. Mixa ihop till en färs.
  3. Klicka ut färsen till biffar på en oljad skärbräda eller tallrik.
  4. Blanda senapsyoghurten och ställ i kylen fram till serveringen.
  5. Stek biffarna i olja ca 4 minuter på varje sida.
  6. Servera biffarna med yoghurt, potatismos och en blandad sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar