Goda fiskbitar kryddade med provencalska örter. Servera biffarna med senapsyoghurt och ett gott potatismos. Blanda olika fisksorter, t. ex. hälften lax och hälften vit fisk.
4 portioner
- 6 hg fiskfilé
- 2 äggvitor
- 2 msk potatismjöl
- ½ pkt frysta provencalska örter
- salt och vitpeppar
- olja att steka i
Senapsyoghurt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk skånsk senap
- salt och vitpeppar
Gör så här:
- Kontrollera att fiskfilén är helt benfri. Dela fisken i mindre bitar.
- Lägg fisken i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, äggvitor och kryddor. Mixa ihop till en färs.
- Klicka ut färsen till biffar på en oljad skärbräda eller tallrik.
- Blanda senapsyoghurten och ställ i kylen fram till serveringen.
- Stek biffarna i olja ca 4 minuter på varje sida.
- Servera biffarna med yoghurt, potatismos och en blandad sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar