Grönkål är en fantastisk grönsak som numera inte bara finns i grönsaksdisken till jul. Att bara använda grönkål som dekoration på julbordet är att grovt underskatta denna nyttiga och smakrika grönsak. Här har jag kokat grönkålen i gräddmjölk och låtit den ge torsken smak. Servera med pressad potatis.
2 portioner
- 400 g torskfilé
- lite vetemjöl
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Grönkål
- 100 g färsk grönkål
- 1 schalottenlök
- smör och rapsolja att fräsa i
- rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl gräddmjölk (1 dl vardera av grädde och mjölk)
Gör så här:
- Hacka en schalottenlök fint. Skölj grönkålen noga och skär bort den grova stammen. Grovhacka det gröna.
- Fräs löken i lite smör och rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt grönkålen och fräs på medelvärme så att kålen faller ihop.
- Salta, peppra och riv över citronskal.
- Häll över gräddmjölken och låt kålen koka på låg värme. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar
- Salta och peppra torsken (vik samman filéerna om de är tunna).
- Vänd filéerna i mjöl och stek dem i smör.
- Häll grönkålen över fisken och låt alltsammans puttra någon minut.
- Servera med pressad potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar