tisdag 10 november 2015

Torskfilé med grönkål




Grönkål är en fantastisk grönsak som numera inte bara finns i grönsaksdisken till jul. Att bara använda grönkål som dekoration på julbordet är att grovt underskatta denna nyttiga och smakrika grönsak. Här har jag kokat grönkålen i gräddmjölk och låtit den ge torsken smak. Servera med pressad potatis.

2 portioner

  • 400 g torskfilé
  • lite vetemjöl
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Grönkål

  • 100 g färsk grönkål
  • 1 schalottenlök
  • smör och rapsolja att fräsa i
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl gräddmjölk (1 dl vardera av grädde och mjölk)

Gör så här:

  1. Hacka en schalottenlök fint. Skölj grönkålen noga och skär bort den grova stammen. Grovhacka det gröna.
  2. Fräs löken i lite smör och rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt grönkålen och fräs på medelvärme så att kålen faller ihop.
  3. Salta, peppra och riv över citronskal.
  4. Häll över gräddmjölken och låt kålen koka på låg värme. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar
  5. Salta och peppra torsken (vik samman filéerna om de är tunna).
  6. Vänd filéerna i mjöl och stek dem i smör.
  7. Häll grönkålen över fisken och låt alltsammans puttra någon minut.
  8. Servera med pressad potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar