Att laga vegetarisk mat betyder ofta att man hittar en grönsaksersättning till kött eller fisk. Här har jag ersatt kött med ugnsrostad pumpa. Pröva att ta dina vanliga recept och tänk grönsak i stället för kött! Den här grytan har en indisk touch, och blir så kryddstark du vill ha den. Servera med ris, chutney och raita, Naanbröd smakar också gott till.
Ingredienser till 2 portioner
- ½ butternutpumpa
- rapsolja eller olivolja att ringla över när du rostar i ugnen
- salt och nymalen svartpeppar
Gryta:
- ½ strimlad purjolök
- 2 finhackade vilöksklyftor
- 25 g hackade torkade aprikoser
- en bit färsk ingefära - finhackad
- ½ dl sultanrussin
- ½ msk curry
- ½ tsk garam Masala
- chiliflakes
- ½ burk crème fraiche
- 1 dl vatten
- ½ dl röda linser
- rapsolja att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, kärna ur och dela pumpan i grova bitar. Lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla lite olja över. Baka pumpan mitt i ugnen 15-20 minuter tills den mjuknat.
- Fräs purjolök och vitlök i rapsolja i en stekgryta någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en kort stund.
- Rör ner aprikoser, linser, ingefära, russin, crème fraiche och vatten. Låt koka på låg värme under lock i 10 minuter.
- Rör ner pumpabitarna, smaksätt med salt och chiliflakes.
- Servera med ris och tillbehör som chutney och raita.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar