söndag 20 december 2015

Julknäcke med parmesan

Fröknäcke - gott med ost!

 

Ingredienser

  • 2½ dl blandade fröer och kärnor, t ex solrosfrön, linfrön, rågkross
  • 3/4 dl surdeg, råg
  • 2 dl rågsikt
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1/4 tsk salt

Topping

  • 40 g finriven parmesanost

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Det blir en lös deg. Låt degen vila ca 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Dra bort det översta pappret och lägg det andra på en plåt.
  3. Strö över osten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter
  4. Ta ut plåten och skär brödet i ca 20 bitar. Sätt in plåten i ugnen igen och grädda ytterligare cirka 30 minuter.
  5. Stäng av ugnen, sätt luckan på glänt och låt brödet stå kvar i ugnen ca 20 minuter.
  6. Låt brödet svalna på galler och bryt isär bitarna.
  7. Förvara i en burk med tätslutande lock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar