Fröknäcke - gott med ost! |
Ingredienser
- 2½ dl blandade fröer och kärnor, t ex solrosfrön, linfrön, rågkross
- 3/4 dl surdeg, råg
- 2 dl rågsikt
- 1½ dl vatten
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1/4 tsk salt
Topping
- 40 g finriven parmesanost
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Det blir en lös deg. Låt degen vila ca 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Dra bort det översta pappret och lägg det andra på en plåt.
- Strö över osten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter
- Ta ut plåten och skär brödet i ca 20 bitar. Sätt in plåten i ugnen igen och grädda ytterligare cirka 30 minuter.
- Stäng av ugnen, sätt luckan på glänt och låt brödet stå kvar i ugnen ca 20 minuter.
- Låt brödet svalna på galler och bryt isär bitarna.
- Förvara i en burk med tätslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar