onsdag 9 december 2015

Saffransbiscotti





Mandelskorpor med saffran är en riktigt bra kaka till jul. Gott till kaffe, gott till glögg (doppa gärna skorporna i vit glögg i stället för det klassiska vin santo).

Ingredienser till ca 70 stycken

  • 0,5 g saffran
  • 1 msk whisky
  • 200 g sötmandel
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3½ dl socker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk  bakpulver
  • rivet skal av en citron


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln med skal (5-10 minuter). Passa så att mandeln inte bränns. Hacka mandeln grovt.
  2. Lös saffran i lite whisky.
  3. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget. Rör ner saffranslösningen.
  4. Blanda i mjöl, bakpulver, mandel och citronskal.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 120 grader.
  7. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Lägg tillbaka på plåten och torka i ugnen ca 45 minuter. Vänd skorporna efter halva tiden. Skorporna ska kännas torra.
Rulla ut till längder

 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar