Så här några dagar före jul känns det bra med en köttfri måndag. |
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g färsk pasta fylld med ricotta och spenat
- 1 schalottenlök
- ½ blomkålshuvud
- 150 g skogschampinjoner
- rapsolja att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ dl vatten
- 2 msk rostade pinjenötter
- parmesanost att toppa med
Gör så här:
- Dela blomkålen i små buketter och skiva svampen.
- Skiva en schalottenlök tunt och fräs den i lite rapsolja.
- Blanda ner blomkålen och stek en stund tills den får lite färg. Blanda ner champinjonerna och fortsätt steka.
- Salta, peppra och häll i lite vatten. Fortsätt steka under lock tills blomkålen är mjuk.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda ner den i svamp och blomkål.
- Servera i djupa tallrikar och toppa med lite rostade pinjenötter och flagor av parmesanost,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar