måndag 21 december 2015

Pasta med svamp och blomkål




Så här några dagar före jul känns det bra med en köttfri måndag.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pasta fylld med ricotta och spenat
  • 1 schalottenlök
  • ½ blomkålshuvud
  • 150 g skogschampinjoner
  • rapsolja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ dl vatten
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • parmesanost att toppa med


Gör så här:

  1. Dela blomkålen i små buketter och skiva svampen.
  2. Skiva en schalottenlök tunt och fräs den i lite rapsolja.
  3. Blanda ner blomkålen och stek en stund tills den får lite färg. Blanda ner champinjonerna och fortsätt steka.
  4. Salta, peppra och häll i lite vatten. Fortsätt steka under lock tills blomkålen är mjuk.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda ner den i svamp och blomkål.
  6. Servera i djupa tallrikar och toppa med lite rostade pinjenötter och flagor av parmesanost,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar