tisdag 15 december 2015

Stekt rödspättafilé i senapsgrädde




Stekta rödspättafiléer får här god smak av grov senap. Servera fisken med ugnsrostade rotsaker,  t. ex. potatis, morötter och palsternacka.

2 portioner

  • 400 g rödspättafilé
  • vetemjöl att vända fisken i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör och rapsolja att steka i
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 msk skånsk grovmalen senap
  • 1 hg körsbärstomater
  • finskuren dill

Gör så här:

  1. Börja med rotsakerna. Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotsakerna i grova bitar och lägg dem i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Stek dem i ugnen ca 30 minuter.
  2. Salta fiskfiléerna. Vik ihop dem och vänd dem i lite vetemjöl.
  3. Stek fisken i smör och rapsolja.
  4. Häll på grädde blandad med senapen, hackad dill och halverade tomater.
  5. Servera fisken med de ugnsrostade rotsakerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar