Stekta rödspättafiléer får här god smak av grov senap. Servera fisken med ugnsrostade rotsaker, t. ex. potatis, morötter och palsternacka.
2 portioner
- 400 g rödspättafilé
- vetemjöl att vända fisken i
- salt och nymalen vitpeppar
- smör och rapsolja att steka i
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- 1 msk skånsk grovmalen senap
- 1 hg körsbärstomater
- finskuren dill
Gör så här:
- Börja med rotsakerna. Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotsakerna i grova bitar och lägg dem i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Stek dem i ugnen ca 30 minuter.
- Salta fiskfiléerna. Vik ihop dem och vänd dem i lite vetemjöl.
- Stek fisken i smör och rapsolja.
- Häll på grädde blandad med senapen, hackad dill och halverade tomater.
- Servera fisken med de ugnsrostade rotsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar