Kål i alla former är viktiga på julbordet. Det halländska sättet att gräddkoka grönkål är verkligen jättegott!
Ingredienser
- 2 rejäla grönkålsstånd
- ½ gul lök
- 2 msk smör
- 3-4 dl grädde
- 1½ msk sirap eller honung
- buljong eller skinkspad att koka i
- 1½ msk vit balsamicovinäger
- salt och nymalen svartpeppar.
Gör så här:
- Repa bladen från den grova mittnerven och grovhacka bladen.
- Skölj bladen och koka dem mjuka i buljongen /spadet i ca 20 minuter.
- Låt kålen rinna av.
- Fräs löken i smör i en stekgryta och lägg i grönkålsbladen.
- Tillsätt honung/sirap och vinäger och fräs en stund till.
- Slå på grädden och koka ihop
- Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar