måndag 21 december 2015

Långkål




Kål i alla former är viktiga på julbordet. Det halländska sättet att gräddkoka grönkål är verkligen jättegott!

Ingredienser

  • 2 rejäla grönkålsstånd
  • ½ gul lök
  • 2 msk smör
  • 3-4 dl grädde
  • 1½ msk sirap eller honung
  • buljong eller skinkspad att koka i
  • 1½ msk vit balsamicovinäger
  • salt och nymalen svartpeppar.


Gör så här:

  1. Repa bladen från den grova mittnerven och grovhacka bladen.
  2. Skölj bladen och koka dem mjuka i buljongen /spadet i ca 20 minuter.
  3. Låt kålen rinna av.
  4. Fräs löken i smör i en stekgryta och lägg i grönkålsbladen.
  5. Tillsätt honung/sirap och vinäger och fräs en stund till.
  6. Slå på grädden och koka ihop
  7. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar