torsdag 16 oktober 2014

Spaghetti carbonara



Kolarhustruns spaghetti




Kolarhustruns spaghetti ska vara svartprickig av svartpeppar - som koldammet som fallit över maten när kolaren skulle äta. Detta är kanske den allra godaste och enklaste av pastarätter. Ingredienserna finns nästan alltid hemma.


2 portioner

  • 250 g spaghetti
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 2 ägg
  • 4 msk grädde
  • 75 g riven parmesanost
  • svartpeppar, nymalen från kvarnen

Gör så här:

  1. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
  2. Strimla baconet och stek det under tiden.
  3. Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och parmesan. Vispa så att blandningen blir pösig.
  4. Låt pastan rinna av i durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Blanda ner baconstrimlorna. Tillsätt äggblandningen lite i sänder under omrörning. Lägg upp i varma djupa tallrikar. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med mer riven parmesan.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar