Kolarhustruns spaghetti |
Kolarhustruns spaghetti ska vara svartprickig av svartpeppar - som koldammet som fallit över maten när kolaren skulle äta. Detta är kanske den allra godaste och enklaste av pastarätter. Ingredienserna finns nästan alltid hemma.
2 portioner
- 250 g spaghetti
- 1 pkt bacon (140 g)
- 2 ägg
- 4 msk grädde
- 75 g riven parmesanost
- svartpeppar, nymalen från kvarnen
Gör så här:
- Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
- Strimla baconet och stek det under tiden.
- Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och parmesan. Vispa så att blandningen blir pösig.
- Låt pastan rinna av i durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Blanda ner baconstrimlorna. Tillsätt äggblandningen lite i sänder under omrörning. Lägg upp i varma djupa tallrikar. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med mer riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar