En burk toskanska mandelskorpor är gott att ha på lut. Servera som i Toscana med ett glas vin santo att doppa skorporna i eller med en kopp starkt kaffe, kanske espresso
Ca 60 stycken
- 200 g sötmandel
- 75 g rumsvarmt smör
- 3½ dl socker
- 3 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- rivet skal av en citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln med skal (5-10 minuter). Passa noga så att mandeln inte bränns. Hacka mandeln grovt.
- Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner i smeten och blanda ordentligt.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 längder. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 120 grader.
- Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Lägg tillbaka på plåten och torka i ugnen ca 45 minuter. Vänd skorporna efter halva tiden. Skorporna ska kännas torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar