tisdag 7 oktober 2014

Italienska biscotti




En burk toskanska mandelskorpor är gott att ha på lut. Servera som i Toscana med ett glas vin santo att doppa skorporna i eller med en kopp starkt kaffe, kanske espresso

Ca 60 stycken

  • 200 g sötmandel
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3½ dl socker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av en citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln med skal (5-10 minuter). Passa noga så att mandeln inte bränns. Hacka mandeln grovt.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner i smeten och blanda ordentligt.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 längder. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 120 grader.
  6. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Lägg tillbaka på plåten och torka i ugnen ca 45 minuter. Vänd skorporna efter halva tiden. Skorporna ska kännas torra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar