En lagrad ost till de ljumna bullarna blir gott! |
Det här receptet har jag publicerat tidigare på flera olika sajter, men aldrig på bloggen. En riktigt lyxig frukostbulle som passar bra en lördags- eller söndagsmorgon. Bullarna jäser i kylskåpet över natten.
16 stycken
- 50 g jäst
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 75 g rumsvarmt smör
- 1 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 ägg till pensling
- vallmofrö
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke och häll över den kalla mjölken. Rör ut jästen.
- Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl. Blanda väl. Skiva ner smöret och arbeta till en smidig deg.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 40x60 cm. Pensla degplattan med uppvispat ägg och vik ihop så att det blir 6 lager. Skär 16 bitar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Täck bullarna med bakduk och jäs i kylskåpet till nästa morgon.
- Grädda cirka 10 minuter i 250 grader. Låt bullarna svalna under bakduk, men njut dem gärna innan de kallnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar