Äppeltider! Då äter man äpplen på längden och tvären eller som här hela. Mums!
Helstekta äpplen är en bra dessert som lätt varieras efter hur många man är - ett äpple var helt enkelt.
2 portioner
- 2 stora svenska äpplen
- 2 msk grovriven mandelmassa
- 1 msk rumsvarmt smör
- 1 msk socker
- ½ tsk nymalen kardemumma eller kanel
- 1½ msk sirap
- smör till formen
Gör så här:
- Smörj en ugnsfast form så att äpplena precis ryms. Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala äpplena och ta ur kärnhuset med en äppelpip. Skär av lite i botten så att äpplena står stadigt.
- Blanda smör, socker, mandelmassa och kardemumma eller kanel och fyll hålen med blandningen.
- Ringla sirap över äpplena och stek dem i ugnen tills de blivit mjuka och fått färg, ca 30 minuter.
- Servera äpplena varma med vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar