fredag 3 oktober 2014

Röding med mandelsås




I Andalusien har jag ätit sjötunga med mandelsås. Jättegott! Här har jag gjort en variant med röding. Servera med pressad potatis till den goda såsen.

2 portioner

  • 2 filéer av röding utan skinn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Mandelsås

  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl skållad skalad mandel
  • 2 tsk sherryvinäger
  • ev salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Börja med såsen. Koka samman fiskfond, vatten och grädde till en simmig sås. Smaksätt med sherryvinäger och eventuellt salt och peppar. Rosta den skållade mandeln i torr stekpanna. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i såsen strax före servering.
  2. Salta och peppra rödingfiléerna och stek dem i smör. Ös med smöret under stekningen.
  3. Lägg en filé på varje tallrik och ös sås över. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar