I Andalusien har jag ätit sjötunga med mandelsås. Jättegott! Här har jag gjort en variant med röding. Servera med pressad potatis till den goda såsen.
2 portioner
- 2 filéer av röding utan skinn
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Mandelsås
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- 1 dl vatten
- 1½ dl grädde
- 1 dl skållad skalad mandel
- 2 tsk sherryvinäger
- ev salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Börja med såsen. Koka samman fiskfond, vatten och grädde till en simmig sås. Smaksätt med sherryvinäger och eventuellt salt och peppar. Rosta den skållade mandeln i torr stekpanna. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i såsen strax före servering.
- Salta och peppra rödingfiléerna och stek dem i smör. Ös med smöret under stekningen.
- Lägg en filé på varje tallrik och ös sås över. Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar