onsdag 15 oktober 2014

Kantarellomelett


En lätt vegetarisk lunchrätt


1 portion

  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • salt och nymalen svartpeppar
  • kantareller, champinjoner eller annan svamp
  • ½ liten finhackad rödlök
  • smör till stekningen
  • lite hackad persilja

Gör så här:

  1. Börja med svampen (ta så mycket som du har råd och lust med). Stek den tills den blir torr och tillsätt lök och en smörklick och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra. Håll svampen varm.
  2. Knäck äggen och vispa ihop dem med vattnet med en  gaffel. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Stek omeletten i smör. Fös ihop smeten mot mitten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Lägg i svampen när omeletten är nästan klar. Strö över lite persilja. Vik ihop omeletten eller servera den öppen tillsammans med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar