tisdag 28 oktober 2014

Japan

En resa till Japan gav mycket matinspiration. Smakpaletten är helt annorlunda än vår och ibland kan man tycka att maten känns smaklös och man längtar efter något salt. Rätterna är alltid oerhört vackra och jag känner mig som en katt bland hermelinerna när jag tänker på mina egna uppläggningar.
Det är spännande med exempelvis grönt te som smaksättare i allehanda rätter, ris- och bönbaserade rätter har en helt egen både smak och textur.



Det stora arbetet med japansk mat är att skära alla ingredienser tunt och vackert, men på de stora matavdelningarna (som alltid ligger i källarplanet av de stora varuhusen) har arbetet redan gjorts av skicklig personal.

Läckra och vackra desserter!

Också färdiga sushiförpackningar ser fantastiska ut.

 

Fiskavdelningarna är ett under av elegans

Picklade grönsaker av alla slag

 


Fisk och skaldjur


Rökt fisk är också vanligt


Färskriven wasabi smakar mycket mer än våra tuber och burkar

Vackra upplägg, här i Hakone (Hot spring)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar