söndag 12 oktober 2014

Chèvre chaud



Idag blir det en klassisk förrätt till söndagsmiddagen. Chèvre chaud eller gratinerad chèvre. Just nu är det säsong för färska fikon och fikon och chèvre är riktigt bra smakkompisar!

2 portioner

  • 2 rostade brödskivor
  • 2 skivor chèvre (ca 1 cm tjocka)
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 näve ruccola
  • 2-3 färska fikon (beroende på storlek)
  • flingsalt
  • olivolja
  • balsamvinäger


Gör så här:

  1. Sätt på ugnens grillelement på högsta värme.
  2. Ta ut rundlar av de rostade brödskivorna och lägg på en skiva chèvre på vardera brödskivan. Ringla över honung och strö över pinjenötterna. Placera på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Gratinera högt i ugnen cirka 4 minuter eller tills osten fått fin färg - passa noga.
  4. Lägg upp ruccolan på två assietter. Placera brödskivorna ovanpå. Dela fikonen i halvor, eller kvartar beroende på storlek och lägg dem på tallrikarna. Strö lite flingsalt över.
  5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runt om brödskivorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar