Idag blir det en klassisk förrätt till söndagsmiddagen. Chèvre chaud eller gratinerad chèvre. Just nu är det säsong för färska fikon och fikon och chèvre är riktigt bra smakkompisar!
2 portioner
- 2 rostade brödskivor
- 2 skivor chèvre (ca 1 cm tjocka)
- 1 msk flytande honung
- 1 msk pinjenötter
- 1 näve ruccola
- 2-3 färska fikon (beroende på storlek)
- flingsalt
- olivolja
- balsamvinäger
Gör så här:
- Sätt på ugnens grillelement på högsta värme.
- Ta ut rundlar av de rostade brödskivorna och lägg på en skiva chèvre på vardera brödskivan. Ringla över honung och strö över pinjenötterna. Placera på en plåt med bakplåtspapper.
- Gratinera högt i ugnen cirka 4 minuter eller tills osten fått fin färg - passa noga.
- Lägg upp ruccolan på två assietter. Placera brödskivorna ovanpå. Dela fikonen i halvor, eller kvartar beroende på storlek och lägg dem på tallrikarna. Strö lite flingsalt över.
- Ringla lite olivolja och balsamvinäger runt om brödskivorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar