En snabb och enkel fiskrätt där gremolatan ger god smak. Använd t ex torsk, kolja eller sej och servera med potatismos.
4 portioner
- 7 hg benfri fiskfilé
- 3 msk smält smör
- saften av en halv citron
- 40 g pinjenötter
- salt och nymalen svartpeppar
- 200 g frusen bladspenat
Gremolata
- 2 vitlöksklyftor
- skal av en citron
- 1 knippe bladpersilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den tinade spenaten i en smord ugnssäker form. Dela fiskfiléerna i portionsstora bitar (se till att alla ben i mitten är borta). Lägg fisken ovanpå spenaten. Salta och peppra. Blanda det smälta smöret med citronsaften och ringla blandningen över fisken.
- Hacka vitlök, citronskal och persilja till gremolatan och strö blandningen över fisken. Toppa med pinjenötterna och sätt in formen mitt i ugnen. Baka fisken i cirka 20 minuter.
- Servera med potatismos och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar