tisdag 14 oktober 2014

Fiskfiléer med gremolata och pinjenötter



En snabb och enkel fiskrätt där gremolatan ger god smak. Använd t ex torsk, kolja eller sej och servera med potatismos.

4 portioner

  • 7 hg benfri fiskfilé
  • 3 msk smält smör
  • saften av en halv citron
  • 40 g pinjenötter
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 200 g frusen bladspenat

Gremolata

  • 2 vitlöksklyftor
  • skal av en citron
  • 1 knippe bladpersilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den tinade spenaten i en smord ugnssäker form. Dela fiskfiléerna i portionsstora bitar (se till att alla ben i mitten är borta). Lägg fisken ovanpå spenaten. Salta och peppra. Blanda det smälta smöret med citronsaften och ringla blandningen över fisken.
  2. Hacka vitlök, citronskal och persilja till gremolatan och strö blandningen över fisken. Toppa med pinjenötterna och sätt in formen mitt i ugnen. Baka fisken i cirka 20 minuter.
  3. Servera med potatismos och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar