söndag 5 oktober 2014

Krämig kycklingpasta

Osten gör rätten extra krämig



Kycklinglårfilé har betydligt mer karaktär än bröstfilén. Här låter jag den ta smak av balsamicovinäger och ädelost.
Servera på varma tallrikar - kall pasta är en styggelse!

2 portioner

  • 3 hg kycklinglårfilé
  • 3 msk balsamicovinäger
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 200 g färsk tagliatelle
  • 20 g ruccola
  • 100 Kvibille ädelost
  • crema di balsamico

Gör så här:

  1. Dela lårfiléerna i mindre bitar (varje filé i 4 bitar). Stek dem i olivolja. Salta och peppra. Låt kycklingen bräsera klart i balsamicovinäger.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Hacka ruccolan grovt.
  4. Lägg upp på varma tallrikar. Bottna med pastan. Lägg på kyckling och ruccola. Strö över grova bitar av ädelost och ringla över lite crema di balsamico.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar