Ofta använder jag hällefilé (blåkveite) till den här rätten, men idag fanns det inte någon hällefilé i fiskdisken, så det fick bli kolja. All vitfisk går bra, men hällefilén har en tät textur som blir bra i ugnen. Sej fungerar också alldeles utmärkt.
4 portioner
- 8 hg fiskfiléer
- 1 purjolök
- 2½ dl mellangrädde, eller vispgrädde blandad med lite mjölk
- 1½ dl majonnäs
- 2 dl riven lagrad ost
- salt och nymalen vitpeppar
- rivet skal och saften av ½ citron
|
Citron och fisk hör ihop! Använd ekologisk när skalet ska med. |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg portionsstora bitar av fisken i en smord ugnsform. Salta, peppra och strö över citronskalet. Pressa över citronsaften.
- Skär purjolöken i grova sneda skivor och lägg dem över fisken.
- Blanda grädde, majonnäs och ost. Häll blandningen över fisken. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
- Servera med pressad potatis, grönsallad och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar