onsdag 29 oktober 2014

Fiskfilé i ugn

Ofta använder jag hällefilé (blåkveite) till den här rätten, men idag fanns det inte någon hällefilé i fiskdisken, så det fick bli kolja. All vitfisk går bra, men hällefilén har en tät textur som blir bra i ugnen. Sej fungerar också alldeles utmärkt.



4 portioner

  • 8 hg fiskfiléer
  • 1 purjolök
  • 2½ dl mellangrädde, eller vispgrädde blandad med lite mjölk
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen vitpeppar
  • rivet skal och saften av ½ citron
Citron och fisk hör ihop! Använd ekologisk när skalet ska med.


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg portionsstora bitar av fisken i en smord ugnsform. Salta, peppra och strö över citronskalet. Pressa över citronsaften.
  2. Skär purjolöken i grova sneda skivor och lägg dem över fisken.
  3. Blanda grädde, majonnäs och ost. Häll blandningen över fisken. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Servera med pressad potatis, grönsallad och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar