måndag 6 oktober 2014

Grön ärtsoppa




Gul ärtsoppa är jättegott, men grön ärtsoppa känns lite lättare nu när den tidiga hösten fortfarande är så varm. Servera den med en klick crème fraiche och några nyskalade räkor - och självklart med ett gott bröd, t.ex. en bit baguette efter mitt recept.

Soppan passar både som förrätt och till en lätt lunch.




2 portioner

  • 1 gul lök
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas, men smaka då av med lite citronsaft)
  • ½ l kycklingbuljong, hemgjord eller på koncentrerad fond
  • 500 g gröna ärter, frysta
  • salt
  • vitpeppar
  • smör att fräsa i

 

 

Gör så här:

  1. Hacka löken och fräs hacket i lite smör utan att löken tar färg.
  2. Tillsätt buljong och vin. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Tillsätt grädde och ärter. Koka ytterligare någon minut.
  3. Mixa soppan med stavmixer eller i en kannmixer och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp i varma tallrikar och toppa med crème fraiche och några räkor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar