Gul ärtsoppa är jättegott, men grön ärtsoppa känns lite lättare nu när den tidiga hösten fortfarande är så varm. Servera den med en klick crème fraiche och några nyskalade räkor - och självklart med ett gott bröd, t.ex. en bit baguette efter mitt recept.
Soppan passar både som förrätt och till en lätt lunch.
2 portioner
- 1 gul lök
- ½ dl vispgrädde
- 1 dl vitt vin (kan uteslutas, men smaka då av med lite citronsaft)
- ½ l kycklingbuljong, hemgjord eller på koncentrerad fond
- 500 g gröna ärter, frysta
- salt
- vitpeppar
- smör att fräsa i
Gör så här:
- Hacka löken och fräs hacket i lite smör utan att löken tar färg.
- Tillsätt buljong och vin. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Tillsätt grädde och ärter. Koka ytterligare någon minut.
- Mixa soppan med stavmixer eller i en kannmixer och smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i varma tallrikar och toppa med crème fraiche och några räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar