En fiskvariant på den äkta wallenbergaren på kalvfärs, Servera den med potatispuré och pressgurka. Sommartid serverar jag den med ljummen färskpotatissallad (färskpotatis med lök, rädisor och sockerärter blandat med en fransk dressing).
4 portioner
- 6 hg skinnfri laxfilé
- 1 tsk salt
- 2 äggulor
- 2 dl grädde
- 1 krm cayennepeppar
- smör till stekningen
Pressgurka
- 1 slanggurka
- 3/4 tsk salt
- 4 msk ättikssprit (12%)
- 4 msk socker
- 2 msk vatten
- 3 msk hackad persilja
Gör så här:
- Börja med gurkan. Skär gurkan i tunna skivor på mandolin (skala eventuellt gurkan först). Varva gurkskivorna med salt i en skål och lägg på en tyngd och låt stå i 30 minuter. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Låt gurkskivorna rinna av och lägg i en skål tillsammans med ättikslagen och persiljan.
- Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt salt och kör snabbt till en jämn massa. Lägg i äggulor och cayennepeppar och häll i grädden lite i taget under maskinens gång. Forma 4 laxbiffar, vänd dem i lite ströbröd och ställ dem i kylen fram till stekningen.
- Gör potatispuré eller potatissallad.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna cirka 3 min på varje sids.
- Servera wallenbergarna med potatismos/potatissallad och pressgurka.
Här är wallenbergaren serverad med ljummen potatissallad |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar