söndag 30 april 2017

Ugnsbakad lax med skummig vitvinssås

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 bitar lax utan skinn à 150 g
  • salt
  • olivolja

Vitvinssås

  • 1 gul lök
  • en klick smör att fräsa i
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 50 g kallt smör
  • lite citronsaft
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Gnid in laxen med salt och olivolja.
  3. Baka laxen i ugnen till en innertemperatur av 45 grader.
  4. Fräs finhackad lök i smör.
  5. Häll ner vin, fiskbuljong och grädde. Koka ihop och sila såsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Klicka ner kallt smör och mixa såsen skummig.
  7. Servera fisken med sås, nykokt potatis och haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar