Ugnsbakad lax med skummig vitvinssås
Ingredienser till 2 portioner
- 2 bitar lax utan skinn à 150 g
- salt
- olivolja
Vitvinssås
- 1 gul lök
- en klick smör att fräsa i
- 1 dl vitt vin
- 1 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- 50 g kallt smör
- lite citronsaft
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Gnid in laxen med salt och olivolja.
- Baka laxen i ugnen till en innertemperatur av 45 grader.
- Fräs finhackad lök i smör.
- Häll ner vin, fiskbuljong och grädde. Koka ihop och sila såsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Klicka ner kallt smör och mixa såsen skummig.
- Servera fisken med sås, nykokt potatis och haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar