lördag 8 april 2017

Ciabattabröd




Chiabattabröd är bra utflyktsbröd med olika fyllning. Till lunch passar det bra att servera dem grillade och varma, t.ex. med porchetta som i rätten nedan.

6 stycken

  • 12 g jäst
  • 3½ dl kallt vatten
  • 7½ dl vetemjöl special
  • 1½ tsk salt

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i kallt vatten och tillsätt mjöl och salt. Blanda bara samman och knåda inte. Plasta bunken och låt degen jäsa under natten.
  2. Nästa morgon: sätt ugnen på 250 grader. Skrapa ur degen på mjölat bakbord och dra ut degen till en kvadrat. Vik ihop degen till ett paket (varje sida mot mitten). Vänd degen upp och ned. Strö mjöl på degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i cirka 40 minuter.
  3. Dela degen i 3 remsor och varje remsa i 2 avlånga bitar. Använd degskrapa. Lägg degbitarna med den mjölade sidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler innan du skär i dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar