Parmesanpanerade kycklinglårfiléer med ärtkräm och fänkålssallad
|
En middag med vårkänsla! |
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g kycklinglårfiléer
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl finriven parmesanost
- rivet skal av 1 citron
- 3 msk finhackad bladpersilja
- smör och rapsolja till stekning
Fänkålssallad
- 1 fänkålsstånd
- 1 syrligt äpple
- saften av ½ citron
- 2 msk olivolja
- ½ msk flytande honung
- salt och nymalen svartpeppar
Ärtkräm
- 100 g frysta ärter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- en liten skvätt citronsaft
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skär fänkålen i tunna skivor, helst på mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten i ca 10 minuter
- Kärna ur äpplet med pip och skär det i tunna skivor tvärs över på mandolin.
- Blanda äpple och fänkål. Pressa över citron och blanda ner olja, honung, salt och peppar. Blanda runt och servera.
- Koka de frysta ärterna någon minut i saltat vatten och låt dem rinna av.
- Mixa ärter med vitlök, olivolja och citronsaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Banka ut lårfiléerna till tunna schnitzlar. Salta och mal över lite svartpeppar. Vänd dem i en blandning av parmesanost, rivet citronskal och hackad persilja.
- Stek schnitzlarna i smör och rapsolja några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
- Servera schnitzlarna med ärtkrämen, fänkålssalladen och nykokt delikatesspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar