lördag 29 april 2017

Parmesanpanerade kycklinglårfiléer med ärtkräm och fänkålssallad

 
En middag med vårkänsla!

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g kycklinglårfiléer
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl finriven parmesanost
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk finhackad bladpersilja
  • smör och rapsolja till stekning

Fänkålssallad

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 syrligt äpple
  • saften av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk flytande honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Ärtkräm

  • 100 g frysta ärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • en liten skvätt citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär fänkålen i tunna skivor, helst på mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten i ca 10 minuter
  2. Kärna ur äpplet med pip och skär det i tunna skivor tvärs över på mandolin.
  3. Blanda äpple och fänkål. Pressa över citron och blanda ner olja, honung, salt och peppar. Blanda runt och servera.
  4. Koka de frysta ärterna någon minut i saltat vatten och låt dem rinna av.
  5. Mixa ärter med vitlök, olivolja och citronsaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  6. Banka ut lårfiléerna till tunna schnitzlar. Salta och mal över lite svartpeppar. Vänd dem i en blandning av parmesanost, rivet citronskal och hackad persilja.
  7. Stek schnitzlarna i smör och rapsolja några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
  8. Servera schnitzlarna med ärtkrämen, fänkålssalladen och nykokt delikatesspotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar