Parmesanpanerade kycklinglårfiléer med ärtkräm och fänkålssallad
En middag med vårkänsla!
Ingredienser till 2 portioner
300 g kycklinglårfiléer
salt och nymalen svartpeppar
2 dl finriven parmesanost
rivet skal av 1 citron
3 msk finhackad bladpersilja
smör och rapsolja till stekning
Fänkålssallad
1 fänkålsstånd
1 syrligt äpple
saften av ½ citron
2 msk olivolja
½ msk flytande honung
salt och nymalen svartpeppar
Ärtkräm
100 g frysta ärter
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
en liten skvätt citronsaft
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Skär fänkålen i tunna skivor, helst på mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten i ca 10 minuter
Kärna ur äpplet med pip och skär det i tunna skivor tvärs över på mandolin.
Blanda äpple och fänkål. Pressa över citron och blanda ner olja, honung, salt och peppar. Blanda runt och servera.
Koka de frysta ärterna någon minut i saltat vatten och låt dem rinna av.
Mixa ärter med vitlök, olivolja och citronsaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Banka ut lårfiléerna till tunna schnitzlar. Salta och mal över lite svartpeppar. Vänd dem i en blandning av parmesanost, rivet citronskal och hackad persilja.
Stek schnitzlarna i smör och rapsolja några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Servera schnitzlarna med ärtkrämen, fänkålssalladen och nykokt delikatesspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar