fredag 7 april 2017

Gratinerade havskräftor

En läcker förrätt som helst görs på burfångade havskräftor


4 portioner

  • 8 havskräftor
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl hackad basilika
  • ½ dl hackad persilja
  • rivet skal av ½ citron
  • salt
  • sambal oelek
  • ½ dl riven lagrad ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela havskräftorna på längden och knäck klorna.
  3. Lägg kräftorna med skalsidan nedåt i en ugnsform.
  4. Vispa smöret och blanda ner basilika, persilja och citronskal. Smaka av med salt och sambal oelek.
  5. Bred smöret över kräftorna och toppa med riven ost.
  6. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar