Sparris, både grön och vit är i säsong. Säsongen är kort, så passa på!
Ingredienser till 2 portioner
- 10 tunna gröna sparrisar
- 4 skivor kallrökt lax
Hollandaisesås
- 2 äggulor
- 2 tsk vatten
- en nypa salt
- 2 tsk pressad citron
- 100 g smör
Gör så här:
- Smält smöret till hollandaisesåsen i en kastrull på svag värme.
- Vispa ihop äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull på svag värme tills det blir ett skum.
- Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret, först droppvis och därefter i en tunn stråle. Vispa hela tiden kraftigt. Se till att bottensatsen inte kommer med. Smaksätt med salt.
- Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten.
- Lägg upp sparris med laxskivor och hollandaisesås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar