lördag 29 april 2017

Grön sparris med lax och hollandaisesås



Sparris, både grön och vit är i säsong. Säsongen är kort, så passa på!

Ingredienser till 2 portioner

  • 10 tunna gröna sparrisar
  • 4 skivor kallrökt lax

Hollandaisesås

  • 2 äggulor
  • 2 tsk vatten
  • en nypa salt
  • 2 tsk pressad citron
  • 100 g smör

Gör så här:

  1. Smält smöret till hollandaisesåsen i en kastrull på svag värme.
  2. Vispa ihop äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull på svag värme tills det blir ett skum.
  3. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret, först droppvis och därefter i en tunn stråle. Vispa hela tiden kraftigt. Se till att bottensatsen inte kommer med. Smaksätt med salt.
  4. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten.
  5. Lägg upp sparris med laxskivor och hollandaisesås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar