En riktigt vårlik påskkyckling som passar året om!
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g majskycklingfilé med skinn
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Ärtsås
- 125 g frysta ärter
- 1 dl mjölk
- ½ grönsaksbuljongtärning
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
- rostade potatisklyftor
- stekt grön sparris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Salta och peppra kycklingen och bryn den i varm panna med smör och rapsolja. Låt kycklingen steka klart i ugnen till en innertemperatur på 72 grader.
- Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen några minuter. Mixa såsen slät med mixerstav och smaka av med salt och peppar.
- Rosta potatisklyftor i ugnen på hög värme (225 grader varmluft eller 250 grader över- och undervärme).
- Bryt av den nedersta torra delen och stek sparrisen i lite olja och salta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar