söndag 16 april 2017

Majskycklingfilé med ärtsås och sparris



En riktigt vårlik påskkyckling som passar året om!

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g majskycklingfilé med skinn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Ärtsås

  • 125 g frysta ärter
  • 1 dl mjölk
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör

  • rostade potatisklyftor
  • stekt grön sparris

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen och bryn den i varm panna med smör och rapsolja. Låt kycklingen steka klart i ugnen till en innertemperatur på 72 grader.
  3. Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen några minuter. Mixa såsen slät med mixerstav och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta potatisklyftor i ugnen på hög värme (225 grader varmluft eller 250 grader över- och undervärme).
  5. Bryt av den nedersta torra delen och stek sparrisen i lite olja och salta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar