måndag 24 april 2017

Skurna chokladkakor




Min mamma bakade ofta denna klassiska kaka, men då kallade hon den för "bruna bröd". Oavsett vilket namn man ger den är det en liten god kaka till kaffet.

Ca 60 stycken

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Till pensling och garnering

  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg.
  3. Dela degen i 6 delar. Forma rullar lika långa som bakplåten.
  4. Lägg rullarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna lite.
  5. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
  7. Skär sneda bitar medan kakorna fortfarande är varma.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar