En god dessert, som naturligtvis fungerar bra också när det inte är påsk. Variera toppingen efter årstid!
4 portioner
Chokladpannacotta
- 50 g mörk choklad av god kvalitet
- 2½ dl grädde
- ½ dl gelésocker multi
Vaniljpannacotta
- 2 dl vispgrädde
- ½ tsk äkta vaniljpulver
- ½ dl gelésocker multi
Topping
- riven mörk choklad
- chokladpåskägg
Gör så här:
- Hacka chokladen och lägg den i en skål.
- Blanda grädde och gelésocker till chokladpannacottan i en kastrull och koka en halv minut. Häll grädden över chokladen.
- Häll upp chokladblandningen i 4 glas och ställ dem i kylen för att stelna.
- Koka under tiden upp vaniljpannacottan. Blanda grädde, vaniljpulver och gelésocker i en liten kastrull och koka i en halv minut.
- Häll vaniljpannacottan försiktigt över chokladpannacottan och låt alltsammans stelna helt i kylen.
- Toppa varje glas med grovt riven mörk choklad och ett par chokladägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar