Kycklingfilé med fettuccine och salvia
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g kycklingfilé
- 50 g rökt sidfläsk
- 1 kruka salvia
- smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- 250 g fettuccine
- 2 msk grön pesto
- parmesan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Tärna fläsket, stek det gyllenbrunt och låt det rinna av på hushållspapper.
- Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör tillsammans med en liten näve salviablad. Ös med smöret. Lägg över i en ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 72 grader. Låt kycklingen vila en stund fram till serveringen.
- Bryn en klick smör i en liten kastrull och lägg i resten av salviabladen och låt dem bli frasiga.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda pastan med peston och lägg upp på varma tallrikar. Toppa med fläsktärningarna, smöret med de stekta salviabladen, nyriven parmesan och nymalen svartpeppar.
- Skiva kycklingfiléerna och lägg upp skivorna på tallrikarna tillsammans med pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar