söndag 9 april 2017

Kycklingfilé med fettuccine och salvia

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g kycklingfilé
  • 50 g rökt sidfläsk
  • 1 kruka salvia
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 250 g fettuccine
  • 2 msk grön pesto
  • parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Tärna fläsket, stek det gyllenbrunt och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör tillsammans med en liten näve salviablad. Ös med smöret. Lägg över i en ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 72 grader. Låt kycklingen vila en stund fram till serveringen.
  4. Bryn en klick smör i en liten kastrull och lägg i resten av salviabladen och låt dem bli frasiga.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Blanda pastan med peston och lägg upp på varma tallrikar. Toppa med fläsktärningarna, smöret med de stekta salviabladen, nyriven parmesan och nymalen svartpeppar.
  7. Skiva kycklingfiléerna och lägg upp skivorna på tallrikarna tillsammans med pastan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar