Festliga tilltugg till fördrinken kan ersätta förrätten!
Ingredienser till ca 15 bollar av vardera sorten
- 1 rulle färdigkavlad smördeg
Ostkräm
- 3 dl gräddfil
- 100 g ädelost
- 1 krm kajennpeppar
Kaviarfyllning
- 100 g löjrom eller sikrom
- ½ burk crème fraiche
- ½ rödlök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Tryck ut kakor med runt kakmått och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda 7-8 minuter mitt i ugnen.
- Låt kakorna kallna på galler.
- Såga isär dem försiktigt med tandad kniv. Detta kan du göra någon dag i förväg. Förvara bollarna ihoplagda i rumstemperatur.
- Gör ostkrämen, som bör förberedas minst ett dygn före servering. Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt den rinna av i ett dygn. Kör massan i en matberedare tillsammans med ost och kajennpeppar. Låt massan stelna i kylskåpet. Spritsa eller klicka krämen i hälften av smördegsbollarna och lägg ihop en stund före servering.
- Resten av bollarna fylls med rom och en klick crème fraiche och garneras med en tunn strimma rödlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar