Biffarna får extra smak av såsen med grov dijonsenap |
Ingredienser till 4 portioner
- 500 g blandfärs
- 1 riven gul lök
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 tsk grov dijonsenap
- 1 tsk torkad dragon
- salt och nymalen svartpeppar
- smör till stekningen
Senapssås
- 1 dl vatten
- 1 burk crème fraiche (gärna lätt)
- 1 msk koncentrerad oxfond
- 1 msk grov dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ingredienserna till färsen och forma små biffar. Bryn biffarna i stekpanna och låt dem steka klart i ugnen cirka 15 minuter.
- Vispa ur stekpannan med vatten och sila skyn. Blanda skyn med fond, crème fraiche och senap. Låt koka någon minut och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna och servera med kokt eller pressad potatis.
Bryn i smör innan du steker klart i ugnen |
Hej Barbro! Jättesmaskigt recept. Det ska jag absolut testa nästa gång jag gör någonting av färs. Både dragon och Dijon senap hör till favoriterna. Hälsningar från finlandssvenska Anne från Landebistro!
SvaraRaderaHåller med! Dragon och dijonsenap ger mycket smak och tankarna går till Frankrike!
Radera