Använd gärna hälften lax och hälften vit fisk när du gör biffarna.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g fisk utan skinn och ben
- 1 litet ägg
- ½ dl grädde
- 1 tsk maizena
- 2 msk hackad dill
- 1 klyfta riven vitlök
- 1 finhackad schalottenlök
- salt och vitpeppar
- 1 dl panko eller vanligt ströbröd
- smör och rapsolja att steka i
Romsås
- 1½ dl gräddfil
- 1 msk majonnäs
- 1 msk stenbitsrom
- salt och vitpeppar
Tillbehör:
- lätt kokt grön sparris
- kokt potatis
Gör så här:
- Börja med att blanda romsåsen och ställ den i kylskåpet fram till servering.
- Skär fisken i grova bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar och mixa alltsammans till en jämn smet. Tillsätt grädden under slutet av mixningen.
- Tillsätt maizena och blanda ner dill och schalottenlök.
- Olja en bricka och olja händerna. Forma 4 biffar.
- Vänd biffarna i panko och stek i smör och rapsolja några minuter på varje sida.
- Servera med romsåsen, kokt potatis och grön sparris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar