tisdag 1 mars 2016

Ugnsbakad torsk med broccoli

Tisdagsfisk!

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskfilé
  • saften av ½ citron
  • 250 g färsk broccoli
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg torskfilén i en ugnsform. Salta, peppra och pressa över citronsaft.
  3. Dela broccolin i små buketter, koka dem lätt i saltat vatten och lägg ovanpå fisken.
  4. Blanda grädde, majonnäs och ost. Smaksätt med lite salt och peppar. Häll blandningen över fisken.
  5. Sätt in mitt i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
  6. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar.

Lite fänkålssallad ger en fräsch smak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar