En kycklingrätt med inspiration från Italien. Servera med polenta på norditalienskt vis!
Ingredienser till 4 portioner
- 6-8 kycklinglår med skinn
- 4 schalottenlökar
- 3 selleristjälkar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl torrt vitt vin
- 1-2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 2 morötter
- 150 g skogschampinjoner
- 1 dl hackad persilja
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja och smör att steka i
Polenta
- 6 dl vatten
- 1½ dl polenta
- 1½ dl riven parmesanost
- 50 g smör
- 1 dl grädde
Gör så här:
- Bena ur kycklinglåren och dela dem på hälften. Halvera lökarna och finhacka vitlök och selleri. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Fräs lök, selleri och vitlök några minuter. Tillsätt kycklingbitarna. Salta och peppra och låt kycklingen brynas ordentligt.
- Tillsätt vin, vatten och grädde. Låt alltsammans sjuda ca 15 minuter.
- Skär morötterna i stavar och dela svampen i kvartar. Lägg i grytan och sjud ytterligare 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja inför serveringen.
- Koka upp vatten till polentan. Vispa ner grynen.
- När vattnet har kokat in, slå på grädde och blanda i parmesanost. Rör ner en rejäl klick smör. Om du tycker att polentan är torr kan du tillsätta lite extra vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar