Ugnsbakad torskfilé
|
Tisdagstorsk! |
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskfilé
- 3 salladslökar
- ½ knippa finskuren dill
- 1½ dl grädde
- saft och zest av ½ citron
- 100 g små plommontomater eller körsbärstomater
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk ströbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Salta och peppra torskfiléerna. Vik ihop dem och lägg dem i en ugnsform.
- Skär salladslöken i sneda skivor och strö dem över fisken.
- Blanda grädden med citronsaft och zest. Häll blandningen över fisken och strö över lite ströbröd.
- Baka fisken mitt i ugnen ca 20 minuter. Dela under tiden tomaterna i halvor och skär dillen fint. Strö tomater och dill över fisken när det återstår 5 minuter i ugnen.
- Servera fisken med pressad potatis eller potatismos och en sallad.
Åh, torsk var länge sedan.
SvaraRaderaOm man som vi bor i Göteborg blir det ofta torsk! Just nu är den ju dessutom som allra bäst.
Radera