tisdag 9 februari 2016

Ugnsbakad torskfilé

Tisdagstorsk!

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskfilé
  • 3 salladslökar
  • ½ knippa finskuren dill
  • 1½ dl grädde
  • saft och zest av ½ citron
  • 100 g små plommontomater eller körsbärstomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Salta och peppra torskfiléerna. Vik ihop dem och lägg dem i en ugnsform.
  3. Skär salladslöken i sneda skivor och strö dem över fisken.
  4. Blanda grädden med citronsaft och zest. Häll blandningen över fisken och strö över lite ströbröd.
  5. Baka fisken mitt i ugnen ca 20 minuter. Dela under tiden tomaterna i halvor och skär dillen fint. Strö tomater och dill över fisken när det återstår 5 minuter i ugnen.
  6. Servera fisken med pressad potatis eller potatismos och en sallad.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Om man som vi bor i Göteborg blir det ofta torsk! Just nu är den ju dessutom som allra bäst.

      Radera