Chili utan kött är en smakrik vegorätt så här på en köttfri måndag. Idén att smaksätta med lite kaffe har jag lånat av Gert Klötzke.
3 portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 aubergine
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk chiliflakes
- ½ tsk malet bryggkaffe
- ½ msk tomatpuré
- 400 g kidneybönor
- 1 burk krossade tomater
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk sherryvinäger
- 2 msk frysta provencalska örter
- 1 kvist slätbladig persilja
- olivolja att fräsa i
Gör så här:
- Hacka lök, vitlök, aubergine och paprika. Riv moroten grovt. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt. Blanda ner tomatpuré och fräs ytterligare en kort stund.
- Tillsätt bönor och krossade tomater och sjud i 10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och vinäger. Tillsätt de frysta örterna. Hacka persiljan och strö den över chilin innan du serverar.
- Servera med gräddfil.
- Bjud en fräsch sallad separat.
En klick gräddfil mildrar hettan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar