Pasta med lite extra chilihetta |
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g pappardelle
- 250 g skogschampinjoner
- 1 stor schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- ½-1 tsk chiliflakes
- ½ dl torrt vitt vin
- ½ msk koncentrerad kycklingfond
- ½ dl vatten
- ½ dl mascarpone
- 1 dl finriven parmesanost
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk hackad bladpersilja
- olivolja att fräsa i
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av i durkslag, men spara 1 dl av kokvattnet.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Skiva champinjonerna och stek dem i en het och torr stekpanna tills vätskan kokat bort.
- Tillsätt 1 msk olivolja och hälften av löken och vitlöken. Fräs tills svampen är gyllenbrun. Salta och peppra och ställ åt sidan.
- Fräs resten av löken, vitlöken och chiliflakes i lite olivolja. Häll i vinet och koka tills hälften återstår. Tillsätt fond och vatten och koka samman några minuter. Rör ner mascarponen.
- Blanda pastan med sås, svamp och hälften av parmesanosten. Späd eventuellt med lite pastavatten.
- Häll upp i varma tallrikar, strö över resten av parmesanosten och persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar