torsdag 18 februari 2016

Pappardelle med svamp och mascarpone

 

Pasta med lite extra chilihetta

 

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g pappardelle
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 stor schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 tsk chiliflakes
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ msk koncentrerad kycklingfond
  • ½ dl vatten
  • ½ dl mascarpone
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • olivolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av i durkslag, men spara 1 dl av kokvattnet.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Skiva champinjonerna och stek dem i en het och torr stekpanna tills vätskan kokat bort.
  4. Tillsätt 1 msk olivolja och hälften av löken och vitlöken. Fräs tills svampen är gyllenbrun. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  5. Fräs resten av löken, vitlöken och chiliflakes i lite olivolja. Häll i vinet och koka tills hälften återstår. Tillsätt fond och vatten och koka samman några minuter. Rör ner mascarponen.
  6. Blanda pastan med sås, svamp och hälften av parmesanosten. Späd eventuellt med lite pastavatten.
  7. Häll upp i varma tallrikar, strö över resten av parmesanosten och persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar