fredag 19 februari 2016

Pulled beef i hembakade tortillabröd

Fredagsmys!

Pulled beef

  • 1 kg benfri högrev
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 1 msk whisky (kan uteslutas)


Gör så här:

  1. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock.
  2. Blanda chilisås, chipotlepasta, farinsocker, salt, spiskummin och whisky. Bred blandningen på köttet.
  3. Skär lök och vitlök i bitar och lägg den ovanpå köttet.
  4. Sätt in grytan i ugnen och värm ugnen till 125 grader. Tillaga cirka 5 timmar tills köttet faller isär när du drar det med en gaffel.
  5. Dra isär köttet med en stor gaffel och blanda runt i grytan.

Tortillabröd (ca 12 st)

  • 8 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl olja
  • 3 dl vatten

Gör så här:

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Rör ner olja och vatten till en smidig deg.
  2. Täck över med plast och låt degen stå svalt ½ timme.
  3. Dela degen i 12 bitar. Kavla varje degboll tunt till 2-3 mm tjocklek.
  4. Grädda i torr stekpanna ett par minuter på varje sida på medelvärme.
  5. Lägg bröden i en hög under bakduk.

Guacamole

  • 2 avokador
  • 2 klyftor riven vitlök
  • 1 finhackad röd chili eller 1 tsk chiliflakes
  • limesaft
  • salt och nymalen svartpeppar.

Gör så här:

Mosa samman ingredienserna med en gaffel och smaka av med limesaft, salt och peppar.

Servering:

Servera tortillabröden med en fyllning av pulled beef, guacamole, hackad rödlök, sallad och ev någon salsa (jag använder en äppelsalsa från Kiviks musteri).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar