|
Fredagsmys! |
Pulled beef
- 1 kg benfri högrev
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 1 msk chipotlepasta
- 1 msk farinsocker
- ½ msk spiskummin
- ½ tsk salt
- 1 msk whisky (kan uteslutas)
Gör så här:
- Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock.
- Blanda chilisås, chipotlepasta, farinsocker, salt, spiskummin och whisky. Bred blandningen på köttet.
- Skär lök och vitlök i bitar och lägg den ovanpå köttet.
- Sätt in grytan i ugnen och värm ugnen till 125 grader. Tillaga cirka 5 timmar tills köttet faller isär när du drar det med en gaffel.
- Dra isär köttet med en stor gaffel och blanda runt i grytan.
Tortillabröd (ca 12 st)
- 8 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- ½ dl olja
- 3 dl vatten
Gör så här:
- Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Rör ner olja och vatten till en smidig deg.
- Täck över med plast och låt degen stå svalt ½ timme.
- Dela degen i 12 bitar. Kavla varje degboll tunt till 2-3 mm tjocklek.
- Grädda i torr stekpanna ett par minuter på varje sida på medelvärme.
- Lägg bröden i en hög under bakduk.
Guacamole
- 2 avokador
- 2 klyftor riven vitlök
- 1 finhackad röd chili eller 1 tsk chiliflakes
- limesaft
- salt och nymalen svartpeppar.
Gör så här:
Mosa samman ingredienserna med en gaffel och smaka av med limesaft, salt och peppar.
Servering:
Servera tortillabröden med en fyllning av pulled beef, guacamole, hackad rödlök, sallad och ev någon salsa (jag använder en äppelsalsa från Kiviks musteri).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar