En klassisk söndagsmiddag |
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g fläskfilé
- smör och rapsolja att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 morötter skurna i stavar
- olja eller smör att ringla över morötterna.
Sås
- 1 dl crème fraiche
- ½ msk koncentrerad kalvfond
- 1 dl vatten
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad dragon
- salt och nymalen svartpeppar
Potatis
- ½ kg fast potatis
- 1 msk ströbröd
- 50 g smör
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret.
- Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev för att inte skära igenom helt.
- Lägg potatisarna i en ugnsform och ringla över smöret. Salta och mal över lite svartpeppar. Strö över ströbrödet.
- Baka av mitt i ugnen i ca 40 minuter.
- Baka samtidigt några morotsstavar som du saltat, pepprat och ringlat lite smör eller olivolja över.
- Putsa fläskfilén och skär den i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och stek i smör och olja. Ställ åt sidan.
- Vispa ur pannan med vatten, creme fraiche och fond. Tillsätt senap och dragon och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg fläskfilén i såsen och koka några minuter.
- Servera fläskfilén i sin sås tillsammans med hasselbackspotatisen och morötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar