olivolja med citron att ringla över (kan ersättas med olivolja och några droppar citronsaft)
Västerbottenspotatis
½ kg mandelpotatis
1½ dl grädde
1½ dl torrt vitt vin
4 ansjovisfiléer
1 dl riven västerbottensost
1 äggula
2 msk finskuren dill
salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Dela laxen i två portionsbitar. Salta och peppra. Lägg fisken i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter till en innertemperatur av 45 grader.
Borsta potatisarna rena och dela dem i två delar på längden. Vispa ihop grädde och vin i en kastrull. Lägg i potatishalvorna och låt sjuda så att potatisen blir mjuk och såsen kokar ihop till hälften. Ta upp potatisen och ställ åt sidan.
Hacka ansjovisfiléerna och vispa ut hacket i såsen. Tillsätt osten och smaksätt med salt och peppar. Vispa till sist i äggulan och finskuren dill. Lägg tillbaka potatishalvorna i såsen och värm.
Fördela såsen på varma tallrikar med några potatishalvor i mitten. Lägg fisken på potatisen och servera eventuellt med några nykokta haricots verts eller sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar