söndag 14 februari 2016

Kycklinglårfiléer fyllda med tapenade

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g färsk kycklinglårfilé
  • ½ pkt bacon
  • ½ dl  tapenade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1½ dl gräddmjölk (2/3 grädde)
  • 2 tsk koncentrerad kycklingfond
  • ½ msk hackad färsk rosmarin
  • rivet skal av ½ citron

Rotsaker som tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg ut dem på en skärbräda med den urbenade sidan upp.
  2. Bred på tapenade och rulla samman varje filé med bacon runt.
  3. Bryn kycklingfiléerna i lite smör och lägg dem i en ugnsform.
  4. Vispa samman gräddmjölk, fond, rosmarin och citronzest. Häll blandningen över kycklingen och ställ formen mitt i ugnen och baka av i cirka 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt (72 grader).
  5. Servera kycklingen med rotsaker som rostats i ugnen samtidigt som kycklingen. (Ställ in rotsakerna ca 10 min innan du ställer in kycklingen så blir allt klart samtidigt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar