Kycklinglårfiléer fyllda med tapenade
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g färsk kycklinglårfilé
- ½ pkt bacon
- ½ dl tapenade
- salt och nymalen svartpeppar
- 1½ dl gräddmjölk (2/3 grädde)
- 2 tsk koncentrerad kycklingfond
- ½ msk hackad färsk rosmarin
- rivet skal av ½ citron
|
Rotsaker som tillbehör |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg ut dem på en skärbräda med den urbenade sidan upp.
- Bred på tapenade och rulla samman varje filé med bacon runt.
- Bryn kycklingfiléerna i lite smör och lägg dem i en ugnsform.
- Vispa samman gräddmjölk, fond, rosmarin och citronzest. Häll blandningen över kycklingen och ställ formen mitt i ugnen och baka av i cirka 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt (72 grader).
- Servera kycklingen med rotsaker som rostats i ugnen samtidigt som kycklingen. (Ställ in rotsakerna ca 10 min innan du ställer in kycklingen så blir allt klart samtidigt.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar