måndag 8 februari 2016

Cannelloni med ädelost, ricotta och spenat

 

3 portioner

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 burk ricotta
  • 150 g frusen bladspenat, tinad
  • 100 g ädelost, riven
  • salt och nymalen svartpeppar

Tomatsås

  • ½ gul lök, hackad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater av god kvalitet
  • 1 tsk vardera av torkad basilika, oregano och timjan
  • salt och nymalen svartpeppar.
  • olivolja
  • 50 g riven lagrad ost att toppa med

Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa en kort stund. Tillsätt de krossade tomaterna och de torkade örtkryddorna. Koka samman ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  2. Smörj en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman spenat, ricotta och riven ädelost. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg en sträng av blandningen längs kortsidan av pastaplattorna. Rulla ihop plattorna och lägg dem tätt i en trång form.
  4. Häll tomatsåsen över pastarullarna och toppa med lite riven ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera med en blandad sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar