Cannelloni med ädelost, ricotta och spenat
3 portioner
- 200 g färska lasagneplattor
- 1 burk ricotta
- 150 g frusen bladspenat, tinad
- 100 g ädelost, riven
- salt och nymalen svartpeppar
Tomatsås
- ½ gul lök, hackad
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater av god kvalitet
- 1 tsk vardera av torkad basilika, oregano och timjan
- salt och nymalen svartpeppar.
- olivolja
- 50 g riven lagrad ost att toppa med
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa en kort stund. Tillsätt de krossade tomaterna och de torkade örtkryddorna. Koka samman ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman spenat, ricotta och riven ädelost. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en sträng av blandningen längs kortsidan av pastaplattorna. Rulla ihop plattorna och lägg dem tätt i en trång form.
- Häll tomatsåsen över pastarullarna och toppa med lite riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar