söndag 7 februari 2016

Rökt lax med avokado och pestosås

En snabb och god förrätt till söndagsmiddagen.


Ingredienser till 2 portioner

  • 2 skivor formbröd
  • smör att steka i
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 avokado
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk pesto genovese
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här:

  1. Kantskär brödskivorna och stek dem i lite smör.
  2. Placera laxskivorna på brödskivorna.
  3. Blanda ihop pesto och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Halvera avokadon, ta bort kärna och skal. Skiva avokadohalvorna lite på snedden och placera dem bredvid brödet med laxen på 2 tallrikar. Häll lite citronsaft över avokadon så att den inte mörknar.
  5. Servera med en klick crème fraiche blandad med pesto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar